О ЊЕМУ ПРИЧА ПРОКУПЉЕ

  • Штампа

 

О ЊЕМУ ПРИЧА ПРОКУПЉЕ: СРЕДЊОШКОЛАЦ ВРАТИО ИЗГУБЉЕНИ ТЕЛЕФОН

 

       Предраг Ћурчић (17) из Блаца који је ученик IV/2 наше школе пронашао је и вратио власнику мобилни телефон, који је случајно пронашао на улици. У питању је нов Самсунг телефон, стар свега три месеца, како је власник касније рекао Ћурчићу, али који је тачно модел, он не зна, јер никада није имао телефон нове генерације. Оно што је најважније је да је власник већ скоро одустао од телефона.

     - Код капије која води у двориште школе пронашао сам телефон. Видео сам га тако што је почео да звони, у тренутку када сам пролазио. Подигао сам га са земље и јавио се. Са друге стране жице чуо сам женски глас и објаснио јој где сам га пронашао . Жена ми је рекла да је она власник и замолила ме да јој га донесем. Рекао сам да ми почиње час и да ћу то након школе да урадим - казао нам је Предраг.

       Како не познаје добро Прокупље он се мало боље распитао и после школе однео власнику телефон.

       Ћурчић је из радничке породице и скромно живи.

     - Мој телефон је стар, али заиста ни у једном тренутку нисам помислио да га задржим. Одмах сам се ставио у положај валсника, јер знам како би мени било да изгубим телефон и да ми га проналазач не врати - скромно додаје овај младић.

     Поштење се исплати, јер се о поштеном налазачу одмах прочула прича у Прокупљу, а школа је одлучила да га награди похвалом, јер је показао како треба да се расте и које су праве људске вредности.