FaceBookTwitter

50 година школе

Наша школа

youtube snimak

CatchCODE апликација

catchCODE

Сајт Техничке школе "15.мај" доживео је редизајн!

Одлично, ово је право освежење! - 65.3%
Није лоше свиђа ми се. - 18.6%
Ништа боље него што је било. - 4%
Мислим да је стари сајт био мало бољи. - 3.3%
Упропастили сте онакав сајт! - 8.8%
Гласање у овој анкети је завршено
децембар 2018
пусчпсн
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Посетилаца online

Ко је на мрежи: 17 гостију и нема пријављених чланова

455992
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
49
198
515
454356
2056
4978
455992

Ваша IP адреса: 52.91.245.237
Серверско време: 2018-12-12 00:37:49

Ученици прокупачке Техничке школе о манастиру Манасија

 

ШЕСТ ВЕКОВА МАНАСТИРА МАНАСИЈА

 

             У години бројних јубилеја, важних за нашу државу и народ, одлучили смо да својим програмом обележимо шест векова манастира Манасија. Пројекат је осмислила професор српског језика и књижевности Снежана Милојевић, а програм је, пред заиста бројном публиком, изведен 10. децембра у Галерији „Божа Илић“ у Прокупљу. Ово је била и прилика да се подсетимо непрестаног позива на корелацију између предмета као и тога да предмет српски језик и књижевност сам у себи садржи комуникацију (корелацију) са бројним научним дисциплинама. Од свих, јер свака област живота може бити предмет књижевног текста, издвојићемо: историју, ликовну и музичку уметност, психологију, филозофију (у оквиру ње, пре свега, етику и естетику).

            У складу с наведеним полазиштем историјске податке о самом манастиру говорио је Никола Аксентијевић. Бодин Миленковић је прочитао одломак из „Житија деспота Стефана Лазаревића“ од Константина Филозофа. Важне сегменте биографије ктитора манстирског деспота Стефана Лазаревића прочитао је Бошко Миљковић, а његову песму Слово љубве (Реч о љубави) говорио је Вељко Петровић. Маја Станковић нам је причала о Деспотовом скрипторијуму – Ресавској преписивачкој школи, а Ања Милинковић говорила песму Васка Попе „Манасија“. Мијачић Илија је својом прецизном презентацијом визуелних елемената овог наднаравног духовног здања допринео кумулативном осећају лепоте призора. Официјелни фотограф био је Јован Николић.

           Веома упечатљиво било је извођење црквеног појања Анђеле Јанковић, музички образоване и духовно спремне да певачки изнесе овакву врсту музике. Приликом њеног наступа простором се ширио онај усхићујући, неухватљиви, спиритуални осећај лепог – само богословље светлости. 

 

 

 

 

 

ОГЛАС ЗА ЈАВНУ ПРОДАЈУ ПУТЕМ ЛИЦИТАЦИЈЕ

Техничка школа „15.мај“, из Прокупља, улица Ратка Павловића 194, у складу са Одлуком Школског одбора бр. 1947 од 14.09.2018. године

 

Објављује дана 30.11.2018.год.

ОГЛАС

ЗА ЈАВНУ ПРОДАЈУ ПУТЕМ ЛИЦИТАЦИЈЕ

 

I

Техничка школа „15.мај“ оглашава  јавну продају путем лицитације путничког возила марке YUGO KORAL in 1.1, произведено 2007.год. у исправном стању.

Почетна цена: 55.000,00 дин.

II

Возило се продаје у виђеном стању без права купца на накнадну рекламацију, на исправност, комплетност и техничке карактеристике.

 III

Право учешћа на лицитацији имају сва физичка и правна лица, чији представник мора да поседује писмено овлашћење за учешће на лицитацији и која попуне пријаву за учешће на лицитацији.

 IV

Сви заинтересовани понуђачи су дужни да на почетку лицитације доставе Комисији која спроводи лицитацију пријаву за учешће на лицитацији.

 V

Са најповољнијим понуђачем закључиће се купопродајни уговор.

 VI

Купац је дужан да купопродајну цену уплати у року од 3 (три) дана од дана извршене продаје.

 VII

Купац је дужан да преузме предмет лицитације у року од 15 (петнаест) дана од дана лицитације. У супротном, сматраће се да је одустао од куповине, а уплаћена средства неће бити враћена.

 VIII

Јавна продаја путем лицитације одржаће се 07.12.2018. године у просторијама Техничке школе „15.мај“, Ратка Павловића 194, са почетком у 12  часова.

 IX

Разгледање предмета лицитације може се вршити сваког радног дана у времену од 09 до 13 часова на адреси: Техничка школа „15.мај“, Ратка Павловића 194, Прокупље.

 X

Сва потребна обавештења и информације могу се добити на моб. телефон. 062/8824224,  контакт особа  Милош Ђокић.

 

О ЊЕМУ ПРИЧА ПРОКУПЉЕ

 

О ЊЕМУ ПРИЧА ПРОКУПЉЕ: СРЕДЊОШКОЛАЦ ВРАТИО ИЗГУБЉЕНИ ТЕЛЕФОН

 

       Предраг Ћурчић (17) из Блаца који је ученик IV/2 наше школе пронашао је и вратио власнику мобилни телефон, који је случајно пронашао на улици. У питању је нов Самсунг телефон, стар свега три месеца, како је власник касније рекао Ћурчићу, али који је тачно модел, он не зна, јер никада није имао телефон нове генерације. Оно што је најважније је да је власник већ скоро одустао од телефона.

     - Код капије која води у двориште школе пронашао сам телефон. Видео сам га тако што је почео да звони, у тренутку када сам пролазио. Подигао сам га са земље и јавио се. Са друге стране жице чуо сам женски глас и објаснио јој где сам га пронашао . Жена ми је рекла да је она власник и замолила ме да јој га донесем. Рекао сам да ми почиње час и да ћу то након школе да урадим - казао нам је Предраг.

       Како не познаје добро Прокупље он се мало боље распитао и после школе однео власнику телефон.

       Ћурчић је из радничке породице и скромно живи.

     - Мој телефон је стар, али заиста ни у једном тренутку нисам помислио да га задржим. Одмах сам се ставио у положај валсника, јер знам како би мени било да изгубим телефон и да ми га проналазач не врати - скромно додаје овај младић.

     Поштење се исплати, јер се о поштеном налазачу одмах прочула прича у Прокупљу, а школа је одлучила да га награди похвалом, јер је показао како треба да се расте и које су праве људске вредности.

 

 

 

Анкетно истраживање ученика о поштовању саобраћајних прописа

         

               Анкетно истраживање ученика о поштовању саобраћајних прописа, спроведено од стране ученика другог и трећег разреда техничке школе "15 Maj" у Прокупљу можете видети ОВДЕ

 

РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ВАНРЕДНИХ ИСПИТА

 

        РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ВАНРЕДНИХ ИСПИТА У НОВЕМБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ школске 2018/2019. године можете видети ОВДЕ