FaceBookTwitter

50 година школе

Наша школа

youtube snimak

CatchCODE апликација

catchCODE

Сајт Техничке школе "15.мај" доживео је редизајн!

Одлично, ово је право освежење! - 65.3%
Није лоше свиђа ми се. - 18.6%
Ништа боље него што је било. - 4%
Мислим да је стари сајт био мало бољи. - 3.3%
Упропастили сте онакав сајт! - 8.8%
Гласање у овој анкети је завршено
август 2018
пусчпсн
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Посетилаца online

Ко је на мрежи: 94 гостију и нема пријављених чланова

429063
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
Укупно
167
189
935
426954
2621
6337
429063

Ваша IP адреса: 54.92.182.0
Серверско време: 2018-08-19 17:22:48

Поступак вршења увиђаја

       Дана 23.06.2018. техничку школу "15 Мај" посетили су органи МУП-а, по инцијативи професора Срђана Јовића, како би нашим ученицима приказали поступак вршења увиђаја на лицу места саобраћајне незгоде. За време обезбеђивања возила и трагова, ученици су постављали разна питања и додатно се информисали о стварима које су их посебно интересовале. Затим су и њима постављана питања на која су радо давали одговоре. Ово је само још један догађај у низу који нашим ученицима омогућује да се што боље упознају са свакодневним радом стручних лица. Како су веома задовољни и заинтересовани за њих, можемо само рећи да ће се они тек одржавати.

 

Шетајмо за здравље

       Дана 11.05.2018. године наша школа је узела учешће у акцији "Шетајмо за здравље" коју је организовао Дом здравља Прокупље. Ученици из одељења III/2 су организованом шетњом од школе до Хисара и око Хисара, уз пратњу професора, показали да се брину за своје здравље. После шетње, испред Дома културе, здравствени радници из Дома здравља, урадили су са ученицима кратак преглед, као што је мерење притиска и шећера у крви, који је показао да су ђаци одличног здравственог стања.

 

НАША ШКОЛА ОТВОРИЛА „НОЋ МУЗЕЈА“

    

     „Ноћ музеја“ традиционалну европску и државну манифестацију ове године отворила је наша школа. Она се представила програмом „Из ученичких пера“ који је организован у Галерији „Божа Илић“ у суботу 19. маја у 18 сати.

      У оквиру програма ученици школе су читали своје литерарне радове, који су настали током њиховог рада у новинарској секцији.

      Учешће у програму узели су : Наталија Митић (I/4) , Душан Лучић, Александра Миленковић, Анђела Јанковић и Јована Радовановић сви из одељења III/3 и Анђела Ђукић (IV/3) . Предметни анставник који је са њима радио на припреми програма је Биљана Рогановић.

 

 

 

      Oво је друга година заредом да ученици наше школе учествују у овој манифестацији и тиме потврђују добру сарадњу са Народним музејем „Топлице“ који је и организатор програма у Прокупљу.

      Снимак манифестације можете видети ОВДЕ.

 

 

Предавање за безбедну матуру

        Припадници Полицијске управе Прокупље одржали су предавања за ученике завршних разреда средњих школа, у оквиру пројекта „Матура 2018.“ Реч је о пројекту који реализује Министарство унутрашњих послова уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у циљу повећања безбедности матураната за време одржавања матурских прослава и других школских манифестација.

        Предавања су организована за ученике завршних разреда свих средњих школа на територији Топличког округа. Матурантима смо указали на штетност конзумирања алокохола и дрога и апеловали на њих да током прослава не ремете јавни ред и мир и да се стриктно придржавају саобраћајних прописа, јер на тај начин чувају своју безбедност и безбедност својих другова, казала је официр Полицијске управе Прокупље, Валентина Радић.
       

       Овом приликом она је истакла да се овакве акције спроводе већ неколико година и да су дале добре резултате, тако да за време и након одржаних матурских прослава на подручју које покрива ПУ Прокупље, није било забележених инцидената и саобраћајних незгода у којима су учествовали матуранти.

        Осим превентивних активности, полиција ће у дане завршетка школске године и одржавања прослава матуре и других манифестација појачано контролисати јавни ред и безбедност саобраћаја у близини школских дворишта, на улицама, трговима и у близини објеката у којима се одржавају прославе. 

    - Сви ми желимо да нам матурска забава остане у најлепшем сећању. Већ смо упознати са опасностима од коришћења дрога, прекомереног конзумирања алкохола, непоштовања саобраћајних прописа, али оваква предавања су корисна да нас подсете и упозоре на могуће последице. Посећеност ових трибина показује колико су млади заинтересовани за ове теме, јер је за сваку похвалу надлежних идеја да нас увек пред матуру окупе и још једном упозоре на могуће последице, кажу прокупачки матуранти.

  

Дан Отворених Врата 2018

 

Дан школе обележен „ОТВОРЕНИМ ВРАТИМА“

        Техничка школа „15. мај“ је и ове године Дан школе обележила манифестацијом „Отворена врата“ и угостила осмаке свих основних школа у општини. Ово је била прилика не само да обиђу све радне просторије у школи, већ и да се на лицу места упознају са образовним профилима у њој. Поред презентације стручних предмета, осмаци су се упознали и са општеобразовним и свим оним занимљивим и практичним сазнањима која се стичу посебно кроз занимљиве огледе и вежбе.

        - Част ми је што сам у прилици да у име школе угостим пре свега ученике завршног разреда основне школе и њихове наставнике и покажем да смо ми један заиста занимљив и природан свет који им нуди знање које касније у животу могу да примене. Ове школске године која долази 2018/2019. уписаћемо шест одељења у четири образовна профила. Наш циљ је да свим ученицима пружимо знања потребна за даљи живот и уведемо их у свет одраслих - казала је директор Техничке школе „15. мај“ Биљана Миленковић.

        Она је додала да је према програму у школској 2018- 2019.  години предвиђен упис следећих смерова:

Електротехника:

- електроинсталатер и електромеханичар за термичке и расхладне уређаје , 3. степен, 30 ученика

- електротехничар рачунара, 4. степен, 30 ученика.

Машинство и обрада метала:

- машински техничар за компјутерско конструисање, 4. степен, 30 ученика.

- машински техничар моторних возила, 4. степен, 30 ученика

Саобраћај:

- возач моротних возила, 3. степен, 30 ученика.

Текстилство:

- модни кројач, 3. степен, 30 ђака. 

        Укупно је планиран упис за 180 ученика, а ове године након две године паузе поново је отворен смер из области Текстилство - модни кројач.

         Школа тренутно у сва четири разреда има 700 ученика.

         Слике са дана школе можете видети ОВДЕ